Україна і світ

Вони дограються: Сушкевич розповів про образи та провокації з боку росіян на Паралімпіаді

Фото: Getty Images

Під час Паралімпійських ігор-2024 у Парижі “нейтральні” параатлети з російськими паспортами намагаються провокувати українських спортсменів.

Про це повідомив президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич в ефірі телемарафону Єдині новини.

На Паралімпіаді “нейтральні” атлети провокують українців

Сушкевич розповів, що “нейтральні” параатлети з російськими паспортами ображають українських, коли опиняються неподалік, а показово ведуть себе привітно.

Зараз дивляться

Він розповів, що під час змагань було зафіксовано кілька неприємних випадків. Сушкевич зауважив, що є два варіанти так званої комунікації.

— Перший варіант – провокаційно-хамовий. Йти поруч із нашим спортсменом і щось говорити про “хохлів”. Щось таке. Я про це говорив президенту Міжнародного паралімпійського комітету, що вони дограються, що ви, будь ласка, зробіть зауваження, тому що буде біда. Я про це заявив. Офіційно зустрівся і сказав про це.

Але є й інший варіант – провокаційний. Коли вони показово “ласкаво” кажуть, наприклад, “здрастуйте”. Щось на кшталт такого. Обидва варіанти мерзенні. Вони викликають однозначну реакцію в наших спортсменів, – розповів Сушкевич.

За його словами, головне тут – це не повестися на провокацію, адже може бути дискваліфікація українського атлета.

— Я знаю ці варіанти, тому що так чинили минулими роками суб’єкти паралімпійського спорту Росії. І у своїй пропагандистській діяльності, і у військовій Росії – провокатор. Вони потім роблять невинний вигляд, виставляють людей, які провокують, винними в чомусь, – сказав Сушкевич.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Україну на Паралімпіаді в Парижі представляють 140 спортсменів у 17 видах спорту. За підсумками чотирьох змагальних днів в України 27 нагород – три золотих медалі, 10 – срібних і 14 – бронзових.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 18:11:17