Україна і світ

Володимир Зеленський: Не можна допускати, аби рф адаптувалась до запроваджених санкцій

«Не можна допускати навіть мінімальної можливості для росії, її економіки адаптуватися до вже запроваджених санкцій чи розрахунку держави-терориста на те, що інтенсивність санкційного тиску може зменшитися», — наголосив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з прем’єр-міністром Нідерландів у Києві.

Зокрема, сторони обговорили десятий санкційний пакет Європейського Союзу.

Володимир Зеленський зазначив, що десятий пакет санкцій ЄС має бути дієвим, адже це важливо для України.

«Настав час для запровадження потужних санкційних обмежень проти російської атомної сфери, ракетної промисловості та всіх галузей і підприємств, зокрема ІТ-сфери, які сприяють реалізації російської ракетної програми чи виробництву дронів, а також проти пропагандистів рф і всіх, хто з ними пов’язаний», — додав він.

Крім того, необхідне подальше зниження граничної ціни на російську нафту й нафтопродукти, щоб прискорити завершення агресії.

Президент України подякував Нідерландам за підтримку проведення глобального саміту миру, робота над організацією якого розпочинається.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Володимир Зеленський також повідомив, що розраховує на підтримку Нідерландів щодо рішення розпочати вже цього року переговори про вступ України до ЄС.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-17 16:54:29