Україна і світ

Волга ніколи не виграє перегонів у Mercedes: військовий експерт пояснив, як винищувачі для ЗСУ змінять події на фронті

Україні необхідні літаки західного зразка, щоб наблизити звільнення тимчасово окупованих територій від російської армії. Авіація від партнерів зможе допомогти “вполювати” системи протиповітряної оборони РФ.

Про це в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини заявив військовий експерт Петро Черник, відповідаючи на питання про те, як змінить ситуацію на фронті постачання літаків Україні.

– Авіація – це зброя, яка змінює правила бойовища. На мій погляд, потрібні F-16, F-15 та інші серйозніші літаки. Але чи серйозно вони покращать знищення ворога? Однозначно. Особливо у частині перехоплення аеродинамічних, маю на увазі крилаті ракети. Ті літаки могли б за ними полювати, – стверджує аналітик.

Експерт порівняв російський МіГ-29 та винищувач F-16 з Волгою та Mercedes відповідно. На його думку, обидві машини можуть добре їздити, проте Волга ніколи не зможе виграти цих перегонів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз дивляться

– F-16 насправді потрібні – це унікальна, серйозна та дуже якісна машина. Вони приблизно в одній аналогії, тобто МіГ-29 є аналогом F-16. Навіть уявіть, що дуже добре відремонтований МіГ-29 – це така собі сукупна Волга, а F-16 – сукупний Mercedes. А Волга ніколи не виграє перегонів у Mercedes, хоча також може дуже добре їхати, – наголосив військовий експерт.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-14 22:45:14

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин