Україна і світ

Влада РФ оголосила про “обов’язкову евакуацію” прикордонного Глушковського району

Фото: Getty Images

В Росії на Курщині місцева влада ухвалила рішення про “обов’язкову евакуацію” населення всього Глушковського району, що межує з Україною.

Про це близько опівночі у середу, 14 серпня, повідомив губернатор Курщини Олексій Смірнов у своєму Telegram-каналі.

Евакуація у Курській області РФ

Він закликав курян Глушковського району “з розумінням поставитися до поточної ситуації та дотримуватися всіх рекомендацій від силовиків і місцевої влади”.

Зараз дивляться

Йдеться зокрема й про “обов’язкову евакуацію” жителів селища Глушково, яке знаходиться майже за 7 км від кордону з Україною.

Населення селища Глушково становить понад 4,5 тис. осіб, населення Глушковського району Курської області – близько 20 тис. осіб.

Глушковський район на карті

Глушковський район розташований у південно-західній частині Курської області, межує із Суджанським районом.

Територія цього району розташована та землях Сумського полку Слобідської України, зокрема на території Каризької сотні, ліквідованої у 1722 році.

Раніше на тлі наступу ЗСУ у Глушковському районі оголосили часткову евакуацію населення. Також це торкнулося Рильського та Хомутовського районів.

Водночас, у Суджанському, Кореневському та Бєловському районах Курщини була оголошена повна евакуація, а у Большесолдатському та Льговському – добровільна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами губернатора Курщини Смірнова, до 12 серпня з області виїхала 121 тис. мешканців, загалом евакуації підлягають 180 тис. жителів. Всього в складі Курської області РФ 28 районів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 09:59:06