Україна і світ

Витерпіти російський енерготерор – наше національне завдання: Зеленський про відключення світла

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні заявив, що витерпіти російський енерготерор, пройти це випробування є наразі національним завданням для українців.

– Сам факт, що Росія вдалася до терору проти енергетики, свідчить про слабкість ворога. Вони не можуть перемогти Україну на полі бою і тому намагаються ось так зламати наших людей – принизити українців, ударити по духу нашого народу, по спротиву наших людей. Вірю, що це Росії не вдасться, – зазначив голова держави.

Також він закликав місцеві органи влади уникати непотрібного використання електрики.

– Зараз точно не час для яскравих вітрин, вивісок, реклам та іншого подібного освітлення, – додав Зеленський.

Крім того, він звернувся до енергокомпаній із закликом активніше роз’яснюйте людям, коли й чому відключають ту чи іншу вулицю, той чи інший район.

– Зараз час саме таких мікрокомунікацій. Люди мають право знати. І якщо споживачі звертаються й повідомляють про ту чи іншу несправедливість в енергозабезпеченні, будь ласка, реагуйте на це негайно. Працюйте разом із місцевою владою, – говорить президент.


Зеленський додав, що також важливо уникати несправедливості у цьому питанні.

– Якщо хтось без світла по вісім чи десять годин, а через дорогу підключене все разом із вуличним освітленням, то це однозначно несправедливо. Треба робити все, щоб відключення були передбачуваними й цілком зрозумілими для споживачів, – говорить він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До того ж, голова держави повідомив, що лише станом на цей вечір від споживання тимчасово відключені за аварійними та стабілізаційними графіками близько 4,5 млн споживачів. Зокрема в Києві та десяти областях.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-04 01:24:59