Україна і світ

Виступив проти “змішування” рас: прем’єр Угорщини Орбан втрапив у скандал

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виклив хвилю обрурення своєю промовою, у якій виступив проти “змішування” європейських і неєвропейських рас.

– Ми (угорці,- Ред.) не є змішаною расою. І ми не хочемо ставати змішаною расою, — сказав Орбан. Він додав, що країни, де змішуються європейці та неєвропейці, начебто “більше не нації”.

На такі слова відразу відреагували опозиційні партії і європейські політики. Так, депутат Європарламенту від опозиційної партії Momentum Каталін Чех сказала, що була вражена промовою прем’єр-міністра.

– Його заяви нагадують час, який, я думаю, ми всі хотіли б забути. Вони дійсно показують справжнє обличчя режиму, – зауважила вона.

Також Чех звернулася до представників змішаних рас в Угорщині:

– Колір вашої шкіри може бути іншим, ви можете походити з Європи чи з інших країн, але ви одні із нас, і ми пишаємося вами. Різноманітність зміцнює націю, а не послаблює її.

Зі свого боку румунський євродепутат Алін Мітуца також обурився промовою Орбана:

– Говорити про расову чи етнічну “чистоту”, особливо в такому змішаному регіоні, як Центральна та Східна Європа, є оманливо та небезпечно.

Пане Орбане, ми всі маємо змішане расове та культурне походження. Це одна з чудових рис європейців, – написав він у Twitter.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До слова, заяву про “змішування рас” Віктор Орбан зробив під час показової щорічної промови в Беїле-Тушнад у Румунії, де він раніше виступав із основними політичними ідеями.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-25 12:36:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин