Україна і світ

Вірменія хоче приєднатись до Римського статуту, але заарештовувати Путіна не буде – віцеспікер парламенту

Віцеспікер парламенту Вірменії Акоп Аршакян заявив, що Єреван прислухався до побоювань РФ і в змозі зробити так, щоб Римський статут не вплинув на стратегічні відносини країн.

Про це він сказав в інтерв’ю Арменпресс.

Віцеспікер зазначив, що уряд країни вирішив приєднатись до Римського статуту в грудні 2022 року у відповідь на “агресію Азербайджану”.

Зараз дивляться

– Я маю на увазі, рішення Конституційного суду не визнає винним нікого, ні в якому питанні і не вимагає кроків до арешту будь-кого. А уряд Вірменії в грудні 2022 року, звісно, не міг ні вгадати, ні передбачити ймовірність і зміст конкретних рішень Міжнародного кримінального суду в березні, – повідомив він.

Аршакян також наголосив, що “в правлячої партії і команди немає наміру або бажання” арештовувати Путіна в разі його візиту у Вірменію.

– Ми підписали з іншою країною угоду, згідно з якою Римський статут не вплине на наші двосторонні відносини. Таке врегулювання може бути і з Росією. Але це всього лише один із варіантів. Є й інші варіанти, – додав він.

24 березня Конституційний суд Вірменії ухвалив рішення, за яким визнав, що приєднання країни до Римського статуту Міжнародного кримінального суду відповідає Конституції Вірменії.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої при президентові РФ із прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Підставою для видання ордерів стала справа про примусову депортацію українських дітей із тимчасово окупованих територій до РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Арменпресс

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-02 13:53:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин