Україна і світ

Винищувачі F-16 допомагали відбивати масований російський удар по Україні 26 серпня

Фото: Офіс президента

Надані західними партнерами винищувачі F-16 брали участь у відбитті масованого російського удару по Україні та за їхньою допомогою було знищено кілька ракет.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спілкування із журналістами у межах форуму Україна 2024. Незалежність у вівторок, 27 серпня.

Зеленський про роботу F-16

— F-16 дали дуже хороший результат. У межах цієї величезної комбінованої атаки по Україні ми збили за допомогою F-16 деякі ракети. І дякуємо партнерам за те, що надали нам F-16, – сказав він.

Відповідаючи на запитання, що говорять західні партнери щодо дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових цілях у глибині РФ, Зеленський сказав, що вони “намагаються не говорити зі мною про це”.

Зараз дивляться

Також президент додав, що все-рівно порушує це питання: У принципі ось так: Олімпіада пройшла, а пінг-понг залишився.

У серпні заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв заявив, що в Україну надійшла перша партія літаків F-16. 

У понеділок, 26 серпня, Росія завдала наймасованішого авіаобстрілу України, використавши 127 ракет і 109 ударних дронів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що було збито 201 повітряну ціль – 102 ракети і 99 ударних БпЛА. Кілька одиниць БпЛА локаційно втрачені на території України, ще два – перетнули держкордон із Білоруссю.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 15:50:28