Україна і світ

Військовослужбовці ЗСУ у Великій Британії поглибили знання з міжнародного гуманітарного права

Військовослужбовці Збройних Сил України в рамках базової загальновійськової підготовки у Великій Британії поглибили свої знання з міжнародного гуманітарного права.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Сильні, добре підготовлені та досвідчені Збройні Сили роблять Україну активним контриб’ютером євроатлантичної та світової безпеки», — йдеться у повідомленні.

Україна та Велика Британія, члени НАТО й міжнародні партнери поза НАТО — всі країни-учасниці базової загальновійськової підготовки у Британії розвивають оборонний потенціал України шляхом його посилення під час навчання військовослужбовців ЗС України для відбиття нападу на демократію та сучасний світовий порядок з боку рф.

Один із перших навчальних модулів, який інтерактивно викладається українським військовослужбовцям під час базової загальновійськової підготовки у Великій Британії, присвячений міжнародному гуманітарному праву.

Міжнародне гуманітарне право або право збройних конфліктів — це система міжнародно визнаних правових норм і принципів, що застосовуються під час збройних конфліктів, встановлюють права і обов’язки сторін конфлікту щодо заборони та обмеження використання певних засобів і методів ведення бойових дій, забезпечення захисту жертв конфлікту та визначають відповідальність за порушення цих норм.

Так, на заняттях відбувається поглиблення обізнаності про принципи права збройних конфліктів, правила поводження з військовополоненими і затриманими особами. Збройні Сили України неухильно, систематично та у повному обсязі дотримуються норм міжнародного гуманітарного права у протидії несправедливій, незаконній та агресивній війні росії проти України.

Саме безумовне дотримання норм та слідування принципам міжнародного гуманітарного права достеменно відрізняє Збройні Сили України від війська злочинців російської федерації та забезпечує міжнародну підтримку України, адже цінності нашої країни та вільного демократичного світу є спільними та однаковими так само як і прагнення їх захистити.

Натомість використання російською федерацією заборонених засобів і методів ведення бойових дій призвело до масштабних, непоправних втрат серед цивільного населення, цивільної інфраструктури та наслідків для навколишнього середовища. Такі дії є черговими воєнними злочинами російської федерації. Злочинами, до яких не застосовуються строки давності та за вчинення яких не передбачена амністія.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Довідково: Базова загальновійськова підготовка у Великій Британії була започаткована урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії у 2022 році і є частиною постійного зобов’язання Сполученого Королівства щодо підтримки України, яке становить понад 2,3 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги, включно з протитанковою зброєю, бронетехнікою, танками, реактивними системами залпового вогню, артилерією та протиповітряною обороною.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-26 15:55:15