Україна і світ

Військовослужбовці ЗСУ проходитимуть навчання у Чехії — рішення парламенту

Парламент Чехії дав згоду на перебування українських військових у країні з метою навчання. Він також схвалив направлення чеських військових для навчання українців в інших країнах-членах Європейського Союзу.

Про це йдеться у рішенні парламенту Чехії.

«Основний акцент буде зроблено на підготовці нових або мобілізованих українських військових, роботі систем озброєння, управлінні процесами планування, тобто всіх заходах, необхідних для успішного ведення боротьби з російським агресором», — йдеться в документі законодавців.

Пропозицію уряду ще мають розглянути сенатори. Затвердити її мають у четвер, 1 грудня.

За попередньою інформацією, навчання українських військових у Чехії проходитиме в районі Лібави, це стосуватиметься механізованих підрозділів та спеціальних професій. Згідно з урядовим документом, до кінця наступного року має бути проведено п’ять чотиритижневих турів, у кожному з яких можуть взяти участь до 800 українських військових.

Навчання базуються на двосторонній угоді між урядами Чехії та України.

Під час навчання українських військових чеська армія також отримає новий досвід.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Відповідно до пропозиції, Чехія зможе виділити до місії допомоги ЄС до 55 солдатів. Вони зможуть працювати в будь-якій державі-члені в командних структурах або на посадах інструкторів. Згідно з матеріалом, навчання Союзу наразі заплановано на наступні два роки, передусім у Польщі та Німеччині. Поступово, враховуючи потреби українських Збройних Сил і можливості союзників, ця місія могла б діяти і в інших країнах-учасницях.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-30 09:26:20