Україна і світ

Військовий оголосив голодування через неналежне харчування у Одеській лікарні – реакція ОВА


Оголосив про голодування, вимагаючи покращення умов харчування для пацієнтів.

Бойовий медик Петро Конопля, який перебуває на лікуванні в обласній психіатричній лікарні №2 в місті Одеса, поскаржився на неякісне та незбалансоване харчування в закладі.

Цим військовий поділився у відео, яке опублікував на своїх сторінках у соцмережах.

Зараз дивляться

Неналежне харчування у лікарні для військових

Петро Конопля розповів, що в лікарні готують страви з дешевих продуктів, а їжа часто є перевареною.

За словами бійця, вівсянка, яку давали на сніданок, нагадує ʺмолочний клейʺ, а в м’ясі, що подавали з макаронами, чоловік знайшов жили й шкірки.

– Я хочу якось вплинути на цю ситуацію, бо тут лікуються військові, яким потрібне збалансоване харчування. Я не вважаю, що воїни, які зараз захищають країну, мають терпіти таке ставлення до себе, — сказав у зверненні Петро Конопля.

Петро зазначив, що на неякісне харчування скаржаться не лише військові, а й цивільні пацієнти та лікарі. Однак вони не можуть вплинути на ситуацію.

На відео у соцмережах бойового медика також було показано умови у лікарні. Стіни у палаті вкриті пліснявою.

Як вплинула заява військового

Після того, як Петро оприлюднив відео, він повідомив про перші зміни: до лікарняних макаронів та компоту додали овочі та сардельку.

– Хлопці, які тут лікуються тривалий час, таку їжу бачили вперше, – зазначив Петро.

Фото: О.Ченкова

З журналістами військовий медик поділився, що після публікації відео, йому запропонували перевестися до іншої лікарні, де буде краще харчування.

– Я кажу: мене переводите, щоб здихатися проблеми, а інші будуть далі так харчуватися – я не погодився, – розповів Петро Конопля.

Працівники лікарні зазначають, що через обмежене фінансування реагувати на скарги військових не могли.

– Приходили військові, казали, що їм виділяють 800 грн на харчування. Нам ніхто не давав коштів. Вони були на тому харчуванні, що виділяє НСЗУ, – заявили у медзакладі.

Реакція Одеської ОВА

Заступник голови Одеської ОВА Олександр Харлов розповів журналістам, що рік тому Одеською обласною радою було прийнято рішення про об’єднання вказаного закладу із Центром психічного здоров’я. Наразі ця процедура майже завершена.

Він зазначив, що до колишнього керівництва було багато нарікань.

– На жаль, цей заклад був завжди збитковим. Він фінансувався відповідними дотаціями з обласного бюджету і не був самоокупним, – сказав Олександр Харлов.

Новим очільником лікарні став Константин Ребухин. За словами заступника голови Одеської ОВА, вже є перші позитивні зрушення.

Олксандр Харлов зазначив, що потрібно провести прозорий тендер, визначити організацію-переможця, яка професійно займається харчуванням.

– Я вважаю, що медичний заклад сьогодні має займатися медициною, а не тим, щоб утримувати штат, утримувати субвенції, утримувати продукти харчування, готувати, відповідати за гігієну, за санітарні умови, – заявив Олександр Харлов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Петро Конопля


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-22 14:15:46