Україна і світ

Військовий експерт пояснив, чому HIMARS ефективніші, попри велику кількість РСЗВ у Росії

Якщо порівнювати російські системи РСЗВ та західні системи залпового вогню, які стоять на озброєнні в України, то ЗСУ мають низку переваг.

Про це військовий експерт Сергій Грабський розповів в ефірі марафону FreeДом.

– Ми беремо одну установку HIMARS, має шість напрямних. Фактично, батарея систем залпового вогню. Але у чому плюс? Шість напрямних перезаряджаються протягом від однієї до двох хвилин. Батарея залпового вогню – я маю на увазі Град або Ураган, типову російську систему – вона перезаряджається досить довго, – сказав він.

За словами Грабського, одна машина HIMARS може протистояти одній батареї російської техніки.

– Співвідношення один до шести. Якщо ми говоримо про системи M270 (британські РСЗВ, – Ред.), то там співвідношення взагалі 1 до 12. Таким чином ми не можемо прагнути зрівнятися за кількістю заліза, яка протистоїть нам, але за ефективністю ми вже сьогодні значно перевершуємо російську армію, – пояснив експерт.

Він навів приклад із досвіду територіальної оборони Києва, коли в деяких взводах ТрО було до десятка протитанкових систем NLAW.

– Тобто один взвод – 27 осіб – технічно міг протистояти танковій роті супротивника, – пояснив Грабовський.

За його словами, кількісний показник, у якому Росія перевершує Україну, має суттєвий вплив, оскільки російські війська “тиснуть масою”. Проте українська армія вже може протистояти окупантам із РФ, переконаний експерт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: FreeДом

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-07 21:35:05