Україна і світ

Війська РФ тиждень не можуть просунутися на фронті – Денисенко

Російські війська вже не можуть здійснювати наступальні дії на широкому фронті в Україні, а тому намагаються концентруватися на відносно невеликих ділянках.

Про це розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

Він зазначив, що на Харківщині війська РФ хочуть закріпитися і не дозволити Збройних силам України вийти до кордону.

А на Донецькому напрямку ворог, судячи з усього, сконцентрувався на ще меншій ділянці фронту, ніж очікувалося. Раніше в Києві вважали, що окупанти наступатимуть на Слов’янськ та Краматорськ, проте зараз вони зосередилися на Бахмуті та Сіверську.

– Це ще раз підтверджує, що вони не можуть своїми силами вже воювати на широких фронтах і можуть концентруватися тільки на відносно невеликих ділянках, – наголосив Денисенко.

Він уточнив, що стратегія ворога цілком зрозуміла: максимально обстрілювати українські позиції з усіх можливих видів озброєння. А інших стратегій та тактик в окупантів немає.

– Зараз вони концентруються на напрямках Бахмута і Сіверська. Поки що безрезультатно, але ці бої на сьогодні досить жорсткі, – додав Денисенко.

Коментуючи успіхи ЗСУ та передумови для контрнаступів українських військових, він зазначив, що ворогу останнім часом не вдається просунутися на фронті.

– Поки що як мінімум росіяни не можуть просунутися. Тобто фактично тиждень ми говоримо про те, що лінія фронту знаходиться на тій самій точці. По суті, у них нічого не виходить. І тут велику роль відіграла західна техніка, яка дозволила знищувати склади боєприпасів… Це неймовірно ускладнює логістичні можливості росіян і, безумовно, можливості бойові, – заявив Денисенко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як пояснював військовий експерт Олег Жданов, війська РФ не можуть розпочати наступ на Донецькому напрямку, оскільки після знищення військових складів окупантам критично не вистачає транспорту для підвезення боєприпасів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-23 14:20:33