Україна і світ

Військ РФ в місті немає: речник ОСУВ Хортиця про ситуацію в Часовому Яру

На Часів Яр, що у Донецькій області, тисне російська окупаційна армія, ситуація складна, але росіян в місті немає.

Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання війська Хортиця Назар Волошин в ефірі телемарафону Єдині новини.

Ситуація в Часовому Ярі

– Ворог тисне. Ситуація навколо міста Часів Яр складна, але Сили оборони наразі контролюють обстановку. Ворожої російської армії, хочу наголосити, в місті немає, – сказав він.

За його словами, після масованих обстрілів артилерією, авіаударів, Росія почала залучати для атак бронетехніку та намагається підвозити штурмові групи, щоб вибити Сили оборони України. Таким чином ворог намагається здобути хоч якісь тактичні успіхи. Навколо міста безперестанно працює ствольна артилерія і РСЗВ РФ.

Зараз дивляться

– І також працює досить щільно російська авіація, яка закидає нас КАБами і ФАБами, знищуючи при цьому цивільну інфраструктуру міста. Вони його вже майже знищили, але там ще проживають люди – близько 680, – додав він.

За словами Волошина, окупанти хочуть захопити місто і для цього не рахуються із втратами особового складу і техніки.

– Вони штурмують, але не закріплюються на позиціях. Наші захисники їх відбивають і російська армія відкочується на свої попередні місця, де вони накопичували сили і засоби для нанесення ударів, – додає він.

Волошин вказує, що близько 85% втрат живої та сили та техніки ворога, в середньому, відбувається саме на Східному напрямку.

Раніше президент Володимир Зеленський вказував, що допомога від Сполучених Штатів здатна допомогти Силам оборони України зірвати плани РФ щодо захоплення Часового Яру на Донеччині.

Фото: Facebook / 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-22 19:49:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин