Україна і світ

Війна не зламала Україну і не зламає: Зеленський на саміті Перших Леді та Джентльменів

Війна не зробить українців заручниками того жахіття, яке окупанти принесли в нашу прекрасну, мирну і міцну державу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на міжнародному саміті Перших Леді та Джентльменів, який проходить у Києві.

– Наскільки важливо, що під час війни ми не збавляємо нашу активність і не підкорюємося обставинам. 150 днів після 8 років, війна не зламала Україну і не зламає, не зупинила життя в нашій державі і не зупинить. І точно не зробить нас заручниками того жахіття, яке окупанти принесли в нашу прекрасну, мирну і міцну державу, – сказав президент.

Також він додав, що головною темою цього самітту є повоєнне відновлення України.

 – Для чого ми говоримо про відновлення зараз, коли війна ще не закінчилась? Щоб у перший день миру, вже відчувати його повноцінно. Щоб вже була системна відбудова усього, що зруйнувала армія РФ, щоб вже були гарантії безпеки для наших людей, щоб люди вже знали, куди і як вони можуть повернутись, якщо вони виїхали закордон, рятуючись від бойових дій, – говорить президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Це потрібно і для того, “щоб медична система відновила свій потенціал, щоб для батьків не залишилось будь-яких питань без відповідей про освіту, щоб люди точно знала, що для них є робочі місця, є вибір, як проявити себе”.

– Щоб наші ветерани та ветеранки, які пройшли пекло боїв, відчували вдячність нашої держави, – заявив Зеленський.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-23 20:40:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин