Україна і світ

Відправка військ НАТО до України – міноборони Італії виступив проти

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто виступив проти ініціативи французького лідера Еммануеля Макрона щодо відправлення наземних військ НАТО до України.

Як повідомляє видання La Stampa, чиновник переконаний, що це закриє шлях до дипломатичного вирішення збройного конфлікту.

— Франція та Польща можуть говорити від себе, а не від імені НАТО, яке спочатку формально та добровільно залишалося поза війною в Україні. Ввести війська у Київ означає крок до односторонньої ескалації, яка зітре шлях до дипломатії, – пояснив він.

Крозетто зауважив, що Росія перевела державну економіку на військові рейки, що робить її більш гнучкою та ресурсною для продовження війни, ніж країни Північноатлантичного альянсу.

Зараз дивляться

— Захід виявив, що має набагато менші виробничі потужності, ніж РФ, і йому потрібен час, щоб змінити тенденцію. Що стосується боєприпасів, то через рік ми вийшли на рівень виробництва, який може допомогти Україні, але все одно нижче за російський, – зазначив глава італійського Міноборони.

Надсилання військ НАТО до України: що мав на увазі Макрон

Президент Франції Макрон заявив, що відправлення своїх військ в Україну на допомогу Силам оборони — перспектива не найближчого майбутнього.

Насамперед Париж ініціював цю дискусію, щоб продемонструвати Москві, що міжнародні партнери шукають будь-які можливості для надання допомоги Києву в умовах повномасштабної війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-10 18:06:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин