Україна і світ

Яке сьогодні свято – 3 травня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

Сьогодні, 3 травня, відзначається багато міжнародних подій та свят. Разом з тим для православних вірян цей день є найскорботнішим на Страсному тижні, адже саме у пʼяницю розіпʼяли Христа.

Факти ICTV дізналися більше про історію свят та подій цього дня, а також про іменинників, прикмети й заборони, що повʼязані з ним.

Яке сьогодні свято – 3 травня 2024 року

Православні віряни згадують преподобного Феодосія Печерського. Його вважають одним з основоположників чернецтва за часів Київської Русі. За життя святий був видатним церковним і політичним діячем та ігуменом першого давньоруського монастиря.

Зараз дивляться

На п’ятницю перед Великоднем припадає найскорботніший день у церковному  календарі, коли відбулося розп’яття Ісуса Христа на хресті. Сьогодні ввечері у храмах виносять святу Плащаницю, що символізує полотно, в якому поховали Спасителя.

Який сьогодні, 3 травня 2024, день в Україні

По всьому світу цього дня відзначається Міжнародний день Сонця, що має нагадати людству про ті нескінченні ресурси, які дає нам світило.

На 3 травня припадає професійне свято фахівців, що творять солодкі шедеври. Йдеться про День кондитера.

Також сьогодні відзначається Всесвітній день свободи преси, День словотворця, Міжнародний день коали та Міжнародний день туби – так називається духовий музичний інструмент.

Хто святкує день ангела 3 травня

Не забудьте сказати приємні слова знайомим на імʼя Микола, Павло, Петро та Тимофій. Також цього дня святкують іменини власниці гарних і рідкісних жіночих імен Уляна та Юліана.

Що не можна робити 3 травня 2024 року

Астрологи радять сьогодні утриматися від стрижки, щоби не притягнути хвороби. В народі вірили, що цього дня не можна носити темний одяг та розливати молоко. Також під забороною риболовля та сварки.

Що можна робити сьогодні

Дайте навантаження на організм, щоби запобігти застою енергії та недугам. Це стосується не лише фізичних, а й розумових вправ. День сприяє початку довгострокових проєктів або завершенню тих, що довго відкладалися. Дозвольте собі збільшити раціон та зверніть увагу на те, що сьогодні сприятливий час для сексу.

Народні прикмети на 3 травня 2024

  • Рясно вкрита росою трава обіцяє багатий врожай огірків.
  • Велика кількість молодих шишок на ялинках означає, що вродить пшениця.
  • Дощ та холод цього дня – меду буде мало.
  • Веселка віщує постійні погодні зміни протягом місяця.
  • Спека та сонце – готуйтеся зібрати великий врожай полуниці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-03 05:34:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин