Україна і світ

Відбулась онлайн-зустріч з родинами полонених військових, які були поранені в Оленівці — Координаційни штаб

У Координаційному штабі відбулася онлайн-зустріч з родинами полонених нацгвардійців, які були поранені під час теракту в Оленівці.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

«Що стосується важкопоранених, то перемовини щодо їхнього повернення ведуться весь час, проте результати цих переговорів, на жаль, не залежать лише від нас. Усі наші спроби діяти в рамках Женевських конвенцій рідко закінчуються успішно через відсутність конструктивної комунікації з російською стороною», — розповів пердставник Координаційного штабу.

Як зазначив представник Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, перемовини про репатріацію важкопоранених – це один із можливих механізмів, щоб активізувати російську сторону.

«Важливо розуміти, що можлива репатріація не виключає залучення полонених військовослужбовців у процес обміну. російська сторона не надала жодних офіційних підтверджень ані щодо поранених, ані щодо загиблих українських військовослужбовців», — додав представник українського омбудсмана.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами представника Національної гвардії України, 27 військовослужбовців, які вважалися загиблими в гарнізоні міста Маріуполя, виявлені живими у російському полоні, двоє з них вже повернулися з полону.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-30 14:26:39