Львівський портал

«Від КАБів сиплеться стеля»: захисники показали відео з підвалів Авдіївського коксохіму

Третя окрема штурмова бригада показала відео з підвалів Авдіївського коксохімічного заводу, де медики стабілізують поранених. Про це повідомила пресслужба Третьої ОШБр.

«Відео з підвалів Коксохіму в Авдіївці. Кадри, зняті бійцями Третьої штурмової бригади. Всередині заводу військові укриваються від постійних обстрілів противника, а медики стабілізують поранених. Навіть тоді, коли від чергових КАБів сиплеться стеля», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, 16 лютого командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що українські захисники для збереження життів та покращення оперативної обстановки відійшли з позиції «Зеніт» в Авдіївці, наразі триває перегрупування військ та посилення підрозділів.

Передісторія

Напередодні 13 лютого речник 110 бригади Іван Сєкач, яка воює в Авдіївці, повідомив, що до них надійшло підкріплення. Деякі підрозділи чи не вперше за два роки боїв вивели на повноцінний відпочинок.

За словами Сєкача, інтенсивні бої за Авдіївку тривають, окупанти намагаються перерізати лінії постачання ЗСУ.

Тим часом Forbes вважає, що Україна зміцнює Авдіївку й перекинула на цей напрямок одну з найкращих бригад – 3 окрему штурмову. 15 лютого сама бригада офіційно підтвердила цю інформацію, додавши, що ситуація в місті дуже критична.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський теж заявив про посилення бойових спроможностей українських підрозділів на Авдіївському та Куп’янському напрямках.

В ОСУВ «Таврія» 15 лютого заявили, що постачання й евакуація з Авдіївки ускладнені, але задіяно запасну логістичну артерію. При цьому місто, каже військове командування, не перебуває в оточенні.

Вранці 16 лютого Генштаб заявив, що оборонна операція в Авдіївці триває.  Тут відбувається «планове підсилення підрозділів, йде маневр військами на загрозливих напрямках».

16 лютого командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомляв, що в Авдіївці точаться важкі бої, українських військових посилили новими підрозділами, виділили додаткові боєприпаси.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-16 21:09:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин