Україна і світ

Вибух селітри та удар по націоналістах: Лещенко розвінчав чергові фейки РФ

Російські пропагандисти продовжують поширювати фейки для того, щоб зняти з себе відповідальність за скоєні воєнні злочини в Україні.

Зокрема, після удару по гуртожитку в місті Часів Яр на Донеччині, росіяни повідомили, що там нібито базувалась територіальна оборона, внаслідок чого загинуло 300 націоналістів.

Про це на брифінгу повідомив радник голови Офісу президента Сергій Лещенко.

– Жодних націоналістів там не було. Розповідаючи брехню, Росія намагається зняти з себе відповідальність за чергову атаку проти звичайних україньких громадян. Брехнею є й інше повідомлення міністерства оборони Росії про начебто понесені втрати 72-ю бригадою в місті Соледар. А правда полягає в тому, що в Соледарі взагалі немає нікого з 72-ї бригади, – сказав Лещенко.

Крім цього, Росія намагається приховати втрати, які були понесені внаслідок активних та точних дій Збройних Сил України.

– Зокрема, йдеться про Нову Каховку, де було знищено серйозні ресурси російських Збройних Сил. Вони в своїх офіційних повідомленнях заявили, що насправді жодних боєкомплектів не вибухало, а просто вибухнула селітра, куди начебто потрапили українські військові, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Лещенко наголосив на тому, що насправді Росія зазнала величезних втрат після влучного потрапляння HIMARS на військові склади агресора в Новій Каховці.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-13 21:51:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин