Україна і світ

Ви небажані. Крапка: посол України звинуватив прем’єра Саксонії у підігруванні Путіну

Посол України в Німеччині Андрій Мельник, який наразі залишає свою посаду, скасував запрошення відвідати Київ прем’єр-міністру німецької федеральної землі Саксонія Міхаелю Кречмеру.

Причиною такого рішення стало нещодавнє інтерв’ю Кречмера державному німецькому телеканалу ZDF. У ньому він закликав Україну сісти за стіл переговорів з Росією і досягти миру дипломатичним шляхом.

Кречмер заявив, що для припинення вогню в Україні потрібні переговори, і Німеччина має їм сприяти. Прем’єр Саксонії вважає, що результат війни не може бути визначений на полі бою, тому що ціна продовження війни може бути надто високою, і тому навіть сторони, що ведуть боротьбу, можуть домовитися.

У відповідь Мельник на своїй сторінці у Twitter pвинуватив главу уряду Саксонії в тому, що його “абсурдна риторика” підігрує президенту Росії Володимиру Путіну і підживлює російську агресію.

— Я запросив вас до України. Це запрошення скасовано. Ви небажані. Крапка, – написав посол.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

9 червня президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Андрія Мельника з посади посла у Німеччині. Наразі Мельник передає справи своєму наступнику, і остаточно залишить пост у жовтні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-28 19:58:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин