Україна і світ

Ви дуже здивуєтеся: експерт назвав реальний термін придатності заморожених продуктів


Лікар Каран Радж розкрив важливий факт про заморожування продуктів, який може здивувати багатьох. Експерт вирішив суперечку про те, як довго слід зберігати заморожені продукти.

– Технічно заморожені продукти ніколи не псуються. У цьому разі терміни придатності більше стосуються якості продуктів, а не їхньої безпеки, – пояснив Радж.

Опік від заморозки

За словами експерта, поки їжа залишається замороженою, вона безпечна. Але це не означає, що заморожена їжа залишиться смачною. Що довше щось залишається замороженим, то більший вплив, відомий як опік від заморозки.

– Продукти покриваються кристалами льоду, з них висмоктується волога і відбувається окислення, тому їжа, яка довгий час перебувала в замороженому стані, може втратити смак, – розповів Радж.

Експерт також згадав, що текстура їжі може деградувати, що з часом призведе до жорсткого м’яса та млявих овочів. Крім того, Радж зазначив, що харчова цінність теж може знизитися.

Правильне заморожування

Радж радить під час заморожування використовувати вакуумний контейнер або видавлювати повітря з пакетів перед тим, як покласти продукти в морозильник. Це забезпечує мінімальний опік від заморозки.

Ба більше, експерт наголосив на важливості правильного маркування продуктів харчування із зазначенням дати заморозки для оптимального збереження.

Офіційні рекомендації

В Агентстві зі стандартів харчових продуктів (FSA) підтвердили, що задля безпеки холодильники мають працювати за температури від 0 до 5 °C, а морозильники – за температури близько -18 °C, за якої продукти не псуються і більшість бактерій не можуть розвиватися.

FSA також підкреслює, що будь-яких конкретних рекомендацій щодо заморожування або розморожування потрібно суворо дотримуватися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Express


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-03 12:20:00