Львівський портал

Верховний Суд оскаржить поновлення Богдана Львова на посаді судді

Верховний Суд України подасть апеляцію щодо рішення Київського окружного адміністративного суду (КОАС), яким постановили, що суддя Богдан Львов із російським громадянством має повернутися на свою посаду. Про це повідомляє Верховний Суд України.

10 січня Київський окружний адмінсуд частково задовольнив позов Львова. КОАС зобов’язав поновити його на посаді судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду. Крім того, Львову мають виплатити середню зарплату за час вимушеного прогулу за період з 5 жовтня 2022 року.

«Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо скаргу не було подано. (…) Верховний Суд, не погоджуючись із рішенням КОАС, оскаржуватиме його в апеляційному порядку», – повідомили у відомстві.

Нагадаємо, що Богдан Львов був головою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду. У вересні 2022 року журналісти проєкту «Схеми» від «Радіо Свобода» виявили, що він понад 20 років тому отримав російське громадянство, а потім поновив паспорт після досягнення 45-річчя у 2012-му. Після цього, у жовтні 2022, Львова відрахували зі штату суддів ВС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-10 19:31:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин