Україна і світ

Велика Британія дозволила Україні бити по цілях в РФ британською зброєю

Фото: Офіс президента

Велика Британія дозволила Україні бити британською зброєю по військових цілях на території Росії.

Про це стало відомо за підсумками телефонної розмови між президентом України Володимиром Зеленським та премʼєр-міністром Британії Ріші Сунаком.

Удари по РФ британською зброєю

Зазначається, що основну увагу у розмові лідери зосередили на підготовці до Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії 15–16 червня.

Зараз дивляться

– Переконаний, що навіть у передвиборчий період Велика Британія буде представлена на Саміті на найвищому рівні, – зазначив Зеленський.

Також прем’єр та президент обговорили продовження оборонної співпраці, де пріоритетом є посилення ППО та далекобійних спроможностей.

– Президент відзначив дозвіл Великої Британії бити по військових цілях на території РФ. Він наголосив, що це завадить спробам російських окупантів розширити війну та врятує життя людей, – йдеться у повідомленні.

Глави держав обмінялися думками щодо додаткових можливостей для спільних тренувальних місій та взаємосумісності Сил оборони й безпеки України з НАТО.

Удари по РФ зброєю США

Нагадаємо, 31 травня держсекретар США Ентоні Блінкен та президент України Володимир Зеленський підтвердили, що Білий дім частково зняв обмеження для України щодо ударів американською зброєю по військових цілях на території Росії.

Згодом представник Ради нацбезпеки США Майкл Карпентер заявив, що офіційний Вашингтон дозволяє Україні бити по території Росії не тільки для захисту Харкова, але й для захисту усіх інших прикордонних територій.

Втім, цей дозвіл не поширюється на далекобійні ракети ATACMS, уточнив він.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-06 00:25:08