Україна і світ

Вчені дізналися, як мозок заважає схуднути

Раніше вчені вважали, що мозок не регулює процес спалювання жиру в організмі людини, проте нове дослідження свідчить зовсім про інше: наш мозок може напряму посилати сигнали в жирові тканини,  впливаючи таким чином на метаболічні процеси.

За словами автора дослідження Ю Вана, вченим вдалося виявити групу нейронів, що розгалужується від хребта до жирової тканини і безпосередньо пов’язана з частиною мозку. Це відкриття дозволило вченим припустити, що наш мозок активно досліджує наш жир та контролює процеси в ньому.

Коли вчені заблокували зв’язок між мозком та жировими тканинами, вони отримали неочікуваний результат. Виявилося, що в разі вимкнення сенсорних нейронів організм вмикає симпатичну систему, яка починає активувати процеси спалювання жиру. При цьому білі жирові клітини активно перетворюються на бурий жир.

Вчені дійшли висновку, що сенсорні нейрони та симпатична нервова система працюють у тандемі — перші вимикають метаболічний процес, а друга — запускає його. В результаті стало зрозуміло, що наш мозок здатний безпосередньо впливати на процес спалювання жиру, а значить, і на схуднення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело:  New Atlas

толстій
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-04 15:48:31