Україна і світ

Важкі поранення хребта та кінцівок: 21-річний воїн проходить реабілітацію у Хмельницькому

21-річний захисник України Андрій Петровський, який отримав численні вогнепальні поранення під Бахмутом, після лікування переведений на тривалу реабілітацію в Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

24 лютого, після повномасштабного нападу РФ, хлопець вирушив на фронт захищати рідну країну, підписавши контракт зі Збройними силами України. З початку служби Андрій, сам родом з Хмельниччини, воював на Донецькому напрямку.

Зараз дивляться

11 вересня поблизу Бахмута захисник потрапив під ворожий обстріл та отримав забій спинного мозку та численні вогнепальні осколкові поранення в області хребта, кінцівок.

Відразу після поранення необхідну домедичну допомогу надали побратими. Далі була евакуація і тривале лікування в лікарнях Бахмута, Краматорська, Дніпра і Києва.

Коли Андрія перевели в Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни для тривалої реабілітації, він не міг ходити.

У госпіталі почав проходити спеціальну терапію, завдяки якій вдалося відновити і збільшити силу в кінцівках і суглобах. Зараз захисник має хороші результати, вже самостійно сідає, встає і ходить за допомогою ходунків.

Андрій планує повернутися в госпіталь для продовження фізичної терапії після зняття апарату зовнішньої фіксації (АЗФ) з лівої руки. А потім – знову на службу, на фронт, до побратимів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-09 09:00:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин