Україна і світ

Вашингтон продовжить надавати економічну та безпекову підтримку Києву – Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорили телефоном питання безпекової та економічної допомоги України.

Блінкен сказав Кулебі, що допомога продовжуватиметься.

Він наголосив на “постійній і непохитній підтримці України, що підтверджується нещодавнім постачанням передового обладнання протиповітряної оборони та бронетехніки зі складів США”.

— В час, коли ми наближаємося до річниці повномасштабного вторгнення Росії, я ціную постійну тісну координацію та співпрацю з Дмитром Кулебою та його командою в Україні.

Під час сьогоднішньої розмови з міністром закордонних справ я наголосив, що США нікуди не дінуться, як і Україна, – зазначив Блінкен на своїй сторінці у Twitter.

Кулеба додав, що під час розмови вони шукали шляхи посилення підтримки України з боку США та міжнародної спільноти, зокрема військову допомогу.

— Я наголошував на необхідності отримання Україною танків західного типу. Ми також обговорили подальші санкції проти Росії. Вдячний США за підтримку України.

Нещодавно у Держдепі заявили, що допомога США спрямована на зміну динаміки війни в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Представник Держдепу США Нед Прайс під час брифінгу заявив, що ЗСУ послідовно демонструють стійкість та ефективність на полі бою, що є одним із видів динаміки війни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-13 22:46:19

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин