Україна і світ

В ЄС очікують швидкого розв’язання проблеми експорту українського зерна – Боррель

У Європейському Союзі сподіваються, що за допомогою ООН вдасться знайти швидке рішення, яке дозволить забезпечити експорт українського зерна.

Про це написав високий представник ЄС Жозеп Боррель у блозі на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

– Стосовно вигаданого або реального впливу наших санкцій на треті країни, зокрема, африканські, які значно залежать від російського й українського зерна та добрив. Дуже чітко зрозуміло, де полягає відповідальність за продовольчу кризу, – зазначив він.

За словами Борреля, санкції ЄС не спрямовані проти російського експорту зерна або добрив. Дотепер саме російська агресія та її блокада у Чорному морі не дозволяє Україні експортувати зерно.

Він наголосив, що переговори під егідою генерального секретаря ООН дозволять швидко розв’язати цю проблему.

– Я поінформував своїх африканських колег, що ми готові допомогти їм у подоланні будь-яких ускладнень, з якими вони можуть стикнутися у зв’язку з нашими санкціями. І водночас закликав їх не дозволити обдурити себе брехнею та дезінформацією з боку російської влади стосовно цієї теми, – каже Боррель.

Зазначимо, що через російську агресію в Україні заблоковано понад 20 млн тонн зерна, що було призначено на експорт, у тому числі в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

ЄС організував спеціальні коридори на кордонах з Україною для вивезення зерна суходолом, але це лише частково полегшує проблему.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-17 12:18:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин