Україна і світ

В Україні з вересня стартує пілотний проєкт нового навчального курсу про IT-галузь

З вересня у 50 школах стартує пілотний проєкт нового навчального курсу Інформатика NewG, який стане частиною державної реформи IT-освіти.

Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. За його словами, курс допоможе зробити уроки інформатики цікавими та зрозумілими для школярів.

– Інформатика навчить дітей використовувати інтернет для розвитку та досягнення цілей. Допоможе аналізувати, відрізняти правдиву інформацію від неправдивої, знаходити освітні курси та роботу. А не просто пояснить, що ноутбук — це ноутбук, а щоб увімкнути комп’ютер, кнопку потрібно натиснути тут, – зазначив очільник Мінцифри.

Федоров розповів, що до пілотного проєкту захотіли приєднатися 405 закладів освіти. Координаційна рада відібрала 50 шкіл, які найбільше відповідали вимогам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після пілотного проєкту планують розповсюдити навчальний курс на всі школи України, завдяки якому 4 млн учнів навчаться цифрової грамотності. Міністр зазначив, що кожен українець також отримає доступ до уроків інформатики та зможе прокачати свої знання.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-20 20:14:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин