Україна і світ

В Польщі затримали шістьох агентів Кремля, які встановлювали приховані камери та готували диверсії

Агентство внутрішньої безпеки Польщі (ABW) викрило російську шпигунську мережу, яка мала здійснювати підготовку до диверсій в країні.

Про це, як повідомляє RMF FM з посиланням на власні джерела.

Під час спецоперації співробітники ABW оголосили тривогу на залізничних шляхах та об’єктах національної критичної інфраструктури через діяльність мережі та затримали шістьох людей. 

Зараз дивляться

– Затримані є іноземцями “з-за східного кордону”. Вони, як передбачалося, працювали на російські спецслужби. Агенти ABW затримали їх у зв’язку з виявленням прихованих камер на важливих маршрутах і залізничних вузлах, які фіксували рух на коліях і передавали зображення в мережу, – йдеться у повідомленні.

Як пише RMF FM, йдеться насамперед про ділянки залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві – зокрема, біля аеропорту в Ясьонці, неподалік Жешува.

– Аеропорт є головним транзитним пунктом для західної зброї та боєприпасів для України. Також відеокамери були встановлені в інших частинах Польщі. У зв’язку зі спецоперацією співробітники служб і поліції приведені у стан підвищеної готовності, – пише видання.

Особливу увагу правоохоронці приділяють безпеці стратегічно важливих залізничних шляхів, а також посилено охороняють ключові об’єкти критичної інфраструктури.

Як ми розповідали раніше уряд Польщі планує оприлюднити документи про російські впливи на євродепутатів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, через ризик початку війни з РФ Польща будує найбільшу сухопутну армію в Європі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-15 20:56:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин