Україна і світ

В кого можуть забрати субсидію: перелік

Багато українців у 2023 році можуть залишитися без субсидій. Це стосується тих, хто накопичив велику заборгованість за комуналку. В кого можуть забрати субсидію у 2023 році –  читайте в матеріалі.

В кого можуть забрати субсидію та чому

У Пенсійному Фонді України зазначають, що українці можуть залишитися без субсидій за велику заборгованість за комуналку. Про це розповіла директор департаменту Пенсійного фонду Олена Охріменко для Суспільного.

Вона зазначила, що допомога буде анульована для тих громадян, які протягом трьох місяців не платили за житло, а сума боргу перевищила 680 грн.

Тобто ПФУ не буде призначати субсидію, поки людина не укладе договір про реструктуризацію боргу або не погасить заборгованість повністю.

Зараз дивляться

Що робити, аби не забрали субсидію

За словами Олени Охріменко, варто якнайшвидше погасити борги. Важливо, що з 2022 року житлові субсидії призначає Пенсійний фонд України.

Заяви про призначення та надання субсидії з необхідними документами потрібно подавати в органи пенсійного фонду, до уповноважених посадових осіб місцевої ради або військової адміністрації, центри надання адмінпослуг, які передають дані у ПФУ. Також це можна зробити через портал Дія.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-20 18:46:54

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин