Україна і світ

В ISW розповіли, які можуть бути реальні вигоди для Пригожина у Бахмуті та Соледарі

Фінансист групи найманців Вагнера Євген Пригожин намагається використати українські природні ресурси навколо Бахмута у своїй фінансовій вигоді.

Про це заявляють аналітики американського Інституту вивчення війни ISW.

Так, джерело у Білому домі вважає, що Пригожин хоче видобувати сіль та гіпс із шахт у районі Бахмута для отримання власної грошової вигоди. Для цього він намагається виправдати важливість захоплення шахт довкола Бахмута та Соледара.

7 січня Пригожин заявив, що ці шахти мають нібито унікальні та історичні захисні споруди, які діють як мережа підземних міст.

Пригожин також заявив, що в шахтах на глибині від 80 до 100 метрів може розміщуватись особовий склад та військова техніка, а ще так нібито зберігається зброя часів Першої світової війни.

Американські експерти вважають, що саме отримання фінансової вигоди від українських шахт є реальною причиною повільного просування найманців Вагнера навколо Бахмута, а також багатомісячну і дорогу рішучість встановити контроль над територією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Колишній російський офіцер та блогер розкритикував Пригожина та російських військових командирів, заявивши, що всі вони знали про існування цих шахт при розробці плану наступу, і відкинув твердження про наявність у цьому районі зброї часів Першої світової.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-09 08:42:09