Україна і світ

Українські військові на Курщині взяли під контроль ще два населених пункти – Зеленський

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський опублікував традиційне вечірнє звернення у неділю, 25 серпня. Глава держави повідомив про просування Сил оборони України у Курській області – від одного до трьох кілометрів.

Також він повідомив, що призначив нараду на завтра за участю керівників правоохоронних органів через зрадників, хто працює проти нашої держави: допомагали російській агресії чи виправдовують її, які втекли з України, ховаючись від відповідальності.

Зеленський про Курську область

Президент поінформував, що провів розмову з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським, який розповів про просування українських сил у Курській області від одного до трьох кілометрів.

Зараз дивляться

— Взяли під контроль ще два населених пункти. Тривають активні дії щодо ще одного населеного пункту. Є поповнення обмінного фонду. Дякую! – повідомив він.

За словами президента, також окремо обговорили Донеччину та наші захисні дії. Найбільше уваги – Новогродівка, Водяне, де найбільше штурмів.

Зеленський про зрадників

Глава держави висловився також про зрадників, хто працює проти нашої держави: зрадників, які допомагали російській агресії чи виправдовують її, які втекли з України, ховаючись від відповідальності.

— Нашій державі потрібні чіткі відповіді щодо таких осіб. Чітка відповідальність. Щоб усі ці “товаріщі” отримали те, на що заслуговують, хоч би де вони ховались і куди б побігли, – сказав президент.

Він поінформував, що на понеділок, 26 серпня, призначив нараду за участю керівників правоохоронних органів України – СБУ, МВС, ДБР. А також будуть керівники НАБУ, САП, голова Держприкордонної служби, генеральний прокурор, представники розвідки.

Президент підкреслив, що багато речей треба завтра обговорити на цій зустрічі і зробити висновків.

Зеленський про удари РФ по Україні

Президент повідомив, що упродовж дня 25 серпня у Краматорську тривав розбір завалів після удару російської ракети. Постраждали, зокрема, журналісти – знімальна група агенції Reuters. Громадяни України, Америки та Британії.

— Звичайний міський готель був зруйнований російським Іскандером. Абсолютно цілеспрямовано, продумано. Від цього удару сім людей постраждали, одна людина загинула. Мої співчуття рідним та близьким. І це щоденний російський терор, який продовжується, бо в Росії є можливість продовжувати, – підкреслив глава держави.

Зеленський зазначив, що сьогодні росіяни били по Сумщині КАБами, а також завдавали ударів по Харківщині, Херсонщині та Донеччині.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами президента, за все це світ має не зупинятись у тиску на державу-терориста. За ракетні удари, за КАБи, за штурми. Загалом за всю цю війну. Росія повинна бути змушена шукати миру.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-25 22:00:30