Україна і світ

Україні потрібні $42 млрд підтримки, щоб закріпити успіх – глава МВФ

Україна заслуговує на додаткову міжнародну підтримку у розмірі $42 млрд, щоб закріпити вже здобуті успіхи.

Про це заявила директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва в інтерв’ю американському телеканалу СNBC.

– Україна заслуговує на міжнародну підтримку своїми дуже розважливими внутрішніми діями. Вони зібрали податків на 36% ВВП. Я знаю не так багато країн, які це роблять навіть без війни. Вони знизили інфляцію з 27% до 5%. Вони відновили перспективи економічного зростання, яке зараз становить 4,5%, – сказала вона.

Однак, якщо Україна не отримає підтримку від міжнародної спільноти, то ці здобутки можуть бути втрачені.

Зараз дивляться

Також Крісталіна Георгієва нагадала про рішення ЄС щодо фінансової підтримки України на €50 млрд на початку лютого та додала, що сподівається на американський прагматизм у питанні підтримки допомоги Україні.

– Україна, яка бореться за міжнародний порядок і повагу до суверенітету, насправді бореться не лише за Україну, вона бореться за те, щоб світ був стабільнішим і кращим місцем для бізнесу для всіх, – сказала Георгієва.

Економіку РФ чекають проблеми

Також у інтерв’ю голова МВФ попередила, що російська економіка все ще стикається зі значними складнощами, навіть попри нещодавнє підвищення прогнозу зростання від Фонду.

Вона визнала, що російська економіка виявилася напрочуд стійкою до хвиль західних санкцій за майже два роки, що минули з моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну. Попри це, директорка-розпорядниця МВФ каже, що у Росії попереду ще чимало проблем.

Георгієва розповіла про те, що, на її думку, сприяє зростанню економіки Росії і чому прогнозні цифри не відображають повної картини. Також вона заявила, що економіка РФ повертається у часи Радянського Союзу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-13 14:46:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин