Україна і світ

Україна та Естонія одностайні у боротьбі проти російської пропаганди

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко зустрівся з Першим віце-спікером Рійгікогу Естонії Хелір-Валдором Сеедером, а також Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Каймо Кууском.

Під час зустрічі йшлося про культурне життя України під час війни, підтримку закладів культури та мистецької освіти, книговидавництва та боротьбу з російською пропагандою.

«Українська культура під час війни – це наш культурний фронт. Багато митців залишилися вдома, попри все, й продовжують підтримувати наших громадян. Адже українці наразі переживають всі жахи агресивної війни. Одночасно самі митці також потребують підтримки. Україна зараз на передовій і бореться за цінності цивілізованого світу. Саме тому нам потрібен згуртований тил у вигляді підтримки ЄС та наших партнерів як для допомоги культурним діячам в Україні, так і нашим медійникам та книговидавництву. Дякую естонським партнерам за підтримку», – сказав Олександр Ткаченко.

Міністр поінформував представників Естонії про те, як Українська культурна сфера живе під час війни, а також наголосив на потребі підтримки українського книговидання. Крім того, Олександр Ткаченко підкреслив важливість об’єднання зусиль країн Європейського Союзу в спільній боротьбі з російськими пропагандистськими наративами.

Серед учасників обговорення: Хелір-Валдор Сеедер, Перший віце-спікер Рійгікогу Естонії; Каймо Кууск, Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні; Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України; Вагур Соосаар, Радник з економічних та політичних питань Посольства Естонської Республіки в Україні та інші.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Урядовий Портал

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-02 05:12:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин