Україна і світ

Україна працює над обміном полоненими у форматі всіх на всіх – Подоляк

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш пропонує застосувати формулу обміну військовополоненими України та Росії – всіх на всіх. Український уряд активно працює над запропонованою концепцією, проте Російська Федерація виступає проти.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк. За його словами, з боку України не було жодних поступок у кількості людей, мотивах та умовах.

– Коли починалися процеси з виходу людей з Азовсталі, то президент Зеленський тоді говорив, що однією з ключових умов, що люди погодилися вийти, є певні попередні домовленості з російською стороною на рівні спецслужб за посередництва інших держав, зокрема, Туреччини та Саудівської Аравії, а також ООН, яка бере участь у переговорному процесі, – зазначив радник глави Офісу президента.

Протягом чотирьох місяців тривали переговори на різних рівнях, для яких створили неформальну оперативну групу з представниками Офісу президента.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Подоляка, росіяни постійно шукали приводи перенести переговори або створити нові умови для обміну полоненими.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-24 00:10:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин