Україна і світ

Україна оголосила підозру керівнику приватної військової компанії «вагнер»

Офіс Генпрокурора повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії «вагнер» євгенію пригожину, який відповідальний за тисячі воєнних злочинів в Україні.

Про це повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін.

За даними слідства, євгеній пригожин був наділений повноваженнями щодо вербування, підготовки та управління підлеглих йому осіб задля подальшого використання їх у бойових діях на території України. Все це відбувалось за повної підтримки чинного російського режиму.

«Керівник цієї ПВК безпосередньо відповідальний за тисячі воєнних злочинів. Він відкрито визнає свою роль у веденні війни проти України та з дозволу кремля вирішує кадрові питання, вербуючи десятки тисяч увʼязнених. Раніше засуджений за розбій, сьогодні він — герой росії. Злочинна «еліта» терористичного режиму», — заявив Генеральний прокурор України.

За його словами, відповідальності не уникнуть також і пересічні «вагнерівці». Навіть ті, хто втік за кордон. Прокурори вже провели допити двох таких бійців, які перебувають в ЄС. Також триває перевірка щодо причетності до воєнних злочинів ще одного учасника пвк, який перебуває у Норвегії. Відповідний запит на проведення слідчих дій незабаром буде відправлений до наших норвезьких колег.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Переконаний, разом із міжнародними партнерами ми забезпечимо всеосяжну відповідальність як для кожного злочинця, хто зі зброєю в руках прийшов на нашу землю, так і для їхніх покровителів, які роблять бізнес на крові», — резюмував Андрій Костін.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-03 11:25:58