Україна і світ

Україна може розраховувати на отримання €18 млрд від ЄС у 2023 році – глава Єврокомісії

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що у наступному році Україна може розраховувати на отримання €18 млрд для задоволення основних потреб.

Про це вона сказала за підсумками дводенного засідання Євроради на рівні лідерів країн-членів ЄС у Брюсселі.

Фон дер Ляєн нагадала, що раніше була узгоджена макрофінансова допомога для України в розмірі €9 млрд, яка буде частково виділена до кінця цього року. З початку цього року, ЄС підтримав Україну на суму €19 млрд.

Вона наголосила, що для України дуже важливо мати передбачуваний і стабільний потік доходів.

— Україна говорить нам, що їм потрібно приблизно €3-4 млрд на місяць, щоб мати достатньо ресурсів для основних потреб. І ці €3-4 млрд повинні фінансуватися ЄС, нашими американськими друзями, і фінансовими інститутами. Тому дискусія зосереджувалася на сумі €1,5 млрд на місяць для України, яка фінансуватиметься ЄС, – заявила вона.

Глава Єврокомісії уточнила, що в цілому, в наступному році, за допомогою Євросоюзу, США і міжнародних фінансових організацій сума, на яку Україна зможе розраховувати, складе €18 млрд.

За її словами, міністрам фінансів доручили розвинути належний механізм. Вона додала, що також було важливо надіслати сигнал Україні наскільки важливим є цей надійний потік доходу.

20-21 жовтня у Брюсселі відбулася дводенна зустріч глав держав та урядів країн ЄС. Вона була присвячена пошуку рішень для поточної енергетичної кризи, що була спровокована діями РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Лідери країн ЄС також розглянули ситуацію в Україні та підтвердили готовність продовжувати підтримку у її боротьбі проти російського вторгнення.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-21 20:24:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин