Україна і світ

Україна де-факто стала членом НАТО – Рєзніков

Україна де-факто стала членом НАТО, оскільки західні країни, колись стурбовані тим, що надання військової допомоги українцям Росія може сприйняти як ескалацію, змінили свій підхід до мислення, вважає міністр оборони Олексій Резніков.

Про це він заявив в інтерв’ю британській телерадіокомпанії BBC.

Олексій Резніков упевнений, що Збройні сили України все ж таки отримають довгоочікуване необхідне озброєння, зокрема танки та винищувачі, оскільки й Україна, і Росія, схоже, навесні готуються до нових наступів.

– Україна як країна та Збройні сили України стали членом НАТО. Де-факто, а чи не де-юре (за законом). Тому що у нас є зброя та розуміння, як її використати, – зазначив Резніков.

Україна протягом багатьох років прагнула стати членом військового союзу США, Канади та 28 європейських країн. А російське керівництво стверджує, що вони воюють із НАТО в Україні, оскільки Захід постачає ЗСУ зброю.

А президент РФ Володимир Путін неодноразово називав це загрозою Росії. Саме тому повномасштабне вторгнення в Україну російський диктатор називає війну екзистенційною битвою проти західних країн, які нібито хочуть послабити Росію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю керівниці інформаційної служби каналу ICTV Олені Фроляк заявив, що переконаний у пришвидшеному вступі України в НАТО після перемоги.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-13 14:43:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин