Україна і світ

Угруповання ЗС Білорусі на кордоні з Україною не становить загрози – Беларускі Гаюн

Фото: Getty Images

Моніторингова група Беларускі Гаюн стверджує, що за її даними, угруповання білоруських військ на кордоні з Україною налічує близько 1 100 осіб і не становить загрози.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Беларускі Гаюн у Telegram.

Скільки військових Білорусі біля кордону України

Повідомлення моніторингової групи Беларускі Гаюн з’явилося після заяви МЗС України та даних розвідки про скупчення білоруських військ у Гомельській області, що межує з північними регіонами нашої країни.

Зараз дивляться

— Звернемо увагу, що за даними Беларускі Гаюн, угруповання, сконцентроване біля кордону з Україною, становить приблизно 1 100 осіб особового складу, і така кількість сил, що перекидаються до кордону, не несе загрози для України, – йдеться у повідомленні.

Також там додали, що війська розташовані на глибині до 50 кілометрів від кордону.

У моніторинговій групі вважають, що поточна ескалація ситуації на кордоні має на меті інформаційні та політичні, а не військові цілі.

У неділю, 25 вересня, МЗС України заявило про зосередження значної кількості особового складу і техніки ЗС Білорусі біля кордону з Україною під виглядом навчань. Також повідомлялося про присутність там колишніх вагнерівців.

У МЗС наголосили, що проведення навчань в прикордонній смузі та безпосередній близькості до Чорнобильської АЕС створює загрози нацбезпеці України та світовій безпеці загалом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У відомстві закликали Мінськ припинити недружні дії та відвести війська від держкордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-25 23:36:36