Україна і світ

Учені стверджують, що фастфуд, який вважався шкідливим, насправді забезпечує здоров’я мозку

Корисним фастфудом, що позитивно впливає на здоров’я мозку, вчені назвали рисові чипси.

Документальна стрічка “Better brain health” від Deutsche Welle, яка вийшла в 2019 році, якраз і дезавуювала стереотипи щодо корисної їжі і розказала про продукти, що позитивно впливають на  здоров’я мозку.

При цьому, всі аргументи кінодокументалістів основані виключно на наукових даних та рекомендаціях.

Зараз дивляться

До речі, корисні рисові чипси, які реабілітували науковці, можна приготувати вдома. Звісно, їхній зовнішній вигляд не буде ідеальним, проте смак точно порадує!

Для приготування знадобиться:

  • 200 г коричневого рису;
  • 2 ч. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 100 г насіння льону;
  • 2 ст. л. кунжуту;
  • спеції до смаку.

Для початку треба відварити рис і охолодити його. Потім додати насіння льону, олію, соєвий соус та спеції.

Ураховуючи, що в приготуванні використовується соєвий соус, у додатковій солі немає потреби.

Тепер треба змішати все в однорідну масу за допомогою блендера.

Окремо трохи обсмажити кунжут та додати його у суміш.

Ретельно перемішати массу, вона буде схожою на тісто. От це “тісто” треба розкачати у тоненький шар. Затим, за допомогою склянки, чарки чи формочки сформувати округлі чипси.

Насамкінець, поставити деко зі смаколиками у духовку, розігріту до 180 °С . Через 15 хвилин треба перевернути чипси, щоб вони підрум’янилися з обох сторін. А все випікання займе півгодини.

Смачний, хрумкий, а головне – корисний фаст-фуд готовий до вживання.

Джерело: Бережи себе

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-23 13:06:44