Україна і світ

Млинці на майонезі: рецепт та ідеї начинок


Млинці – улюблена страва багатьох. Їх можна подавати на сніданок, обід чи навіть вечерю та готувати з різними начинками або без них.

Як приготувати млинці на майонезі та якій начинки будуть для них ідеальними – читайте в нашому матеріалі.

Млинці на майонезі: рецепт

Воду у рецепті можна замінити на молоко. Але кулінари стверджують, що різниця не значна.

Інгредієнти:

  • вода – 500 мл
  • сіль – дрібка
  • борошно – 9-10 ст. л.
  • олія – 2 ст. л.
  • яйця – 2 шт.
  • майонез – 2 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.

У тісто для десертних млинців на майонезі можна додати 1 ч. л. ванільного цукру чи дрібку ваніліну.

Рецепт млинців на майонезі покроково:

  1. У великій мисці розбийте яйця, додайте майонез, сіль та цукор. Збивайте інгредієнти до отримання однорідної маси.
  2. Підігрійте воду до температури 60-70 градусів, потім вливайте її в майонезну суміш, ретельно перемішуючи.
  3. Просійте борошно в рідку масу та замісіть тісто для млинців.
  4. Додайте столову ложку соняшникової олії в тісто та залиште його на 20 хвилин за кімнатної температури.
  5. Розігрійте сковороду з олією. За допомогою ополоника вливайте тісто на сковороду, смажачи млинці на середньому вогні з обох сторін до готовності. Слідкуйте, щоб вони не пригоріли.

Млинці на майонезі: ідеї для начинок

Експериментуйте з начинками та насолоджуйтеся смачними млинцями на майонезі.

Солодкі начинки:

  • Сир з родзинками та медом.
  • Шоколадний крем.
  • Фрукти зі сметаною.

Солоні начинки:

  • Курка з грибами.
  • Сир домашній з зеленню.
  • Слабосолоний лосось з авокадо.

Овочеві начинки:

  • Обсмажені кабачки та перець.
  • Броколі з сиром.
  • Смажені з цибулею печериці чи гливи.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-25 11:58:00