Україна і світ

У заступника голови Верховного суду знайшли паспорт РФ, він це заперечує – Схеми

Заступник голови Верховного суду та глава Касаційного господарського суду у його складі Богдан Львов має громадянство РФ, яке він отримав ще у 1999 році, проте приховав цей факт під час конкурсу на посаду в суді у 2017 році, встановили журналісти Схем (Радіо Свобода).

Він не вказав у анкеті, що має подвійне громадянства, насправді ж у нього є російський паспорт, стверджують розслідувачі.

За їхніми даними, після досягнення 45-річчя у 2012 році Львов оновив паспорт. При чому в обох випадках він особисто подавав відповідні заяви у Москві.

Сам суддя у спілкуванні з журналістами все заперечив, хоча визнав що підписи на документах дуже схожі на оригінал.

e1d2c40 suddya2

Фото: скін відео Схем

Схеми також встановили, що Львов має двокімнатну квартиру на Ленінградському шосе у Москві, якою володіють навпіл теща та дружина, яка також є громадянкою РФ.

– Свою частку у власності цієї квартири мав раніше сам суддя, але передав її дружині за договором дарування, укладеним 7 червня 2012 року. Записи в офіційному реєстрі нерухомості РФ підтверджують, що правочин був засвідчений за його паспортом громадянина Росії, – йдеться у розслідуванні.

Проте суддя не згадує про цю нерухомість у своїй декларації.

Набуття суддею громадянства іншої країни – це підстава для припинення його повноважень, тому Схеми передали документи голові Верховного суду Всеволоду Князєву.

Звернулися також до СБУ. Там сказали, що “володіють інформацією, яка може свідчити про наявність російського громадянства у судді Богдана Львова”, і зараз працюють над отриманням матеріалів, котрі можуть остаточно підтвердити чи спростувати наявні дані.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Богдан Львов

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-16 12:43:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин