Україна і світ

У Європі подовжили вільний роумінг без переплат для українців на шість місяців

Українці, які виїхали за кордон, і надалі зможуть спілкуватися з рідними за тарифами європейської зони вільного роумінгу.

Про це на саміті Україна – ЄС, що відбувається у Києві, заявила виконавча віцепрезидентка Єврокомісії з питань цифровізації Європи Маргрет Вестагер.

Вона наголосила, що в умовах воєнного стану – це життєво важлива гуманітарна потреба для українців. 

Зараз дивляться

— Тому ми продовжили роумінгові угоди на наступні шість місяців з українськими операторами фіксованого зв’язку, – сказала Маргрет Вестагер.

Крім того, міністр цифрових технологій Михайло Федоров у своєму Telegram розповів, що ЄС готовий схвалити оновлений додаток 17-3. Це стане ще одним кроком до вільного роумінгу з Європою на постійній основі.

— Нашим топпріоритетом залишається запуск 5G в Україні. Активно працюємо над цим кейсом. Він виведе український зв‘язок на новий рівень, – йдеться у повідомленні. 

Також зазначається, команда Мінцифри продовжує наближати українську телеком-сферу до європейських стандартів. Комунікуючи з Єврокомісією, та впевнено рухаючись до мети стати повноцінними членами європейської телеком-родини.  

3 лютого у Києві проходить 24-й саміт Україна – ЄС. Це перша зустріч після початку повномасштабного вторгнення та після того, як Україна отримала статус країни-кандидата на входження в Євросоюз.

Джерело: Михайло Федоров

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Михайло Федоров

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-03 16:30:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин