Львівський портал

У Харкові агентка РФ «зливала» локації Сил оборони

Правоохоронці затримали у Харкові ще одну російську поплічницю, яка «зливала» в один із Телеграм-каналів локації Сил оборони. Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

Насамперед росіян цікавили місця зосередження та маршрути руху українських захисників, а також місця їх тимчасового перебування. 

Як встановило розслідування, фігуранткою є 44-річна місцева жителька, яка працює у сфері громадського транспорту. Під час виконання службових обов’язків жінка приховано фіксувала час та місця, де перебували військовослужбовці окремих підрозділів ЗСУ. 

Зокрема, в режимі онлайн вона готувала текстові повідомлення із зазначенням локацій Сил оборони. Потім зловмисниця публікувала їх у Телеграм-каналі, який російські спецслужби використовували для збирання розвідданих про дислокацію підрозділів ЗСУ. 

Правоохоронці затримали жінку у власному помешканні та вилучили мобільний телефон із доказами злочинів. 

Затриманій повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості). Їй загрожує до 8 років тюрми. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-07 14:18:52