Львівський портал

У Трускавці затримали продавців волонтерських посвідчень

Правоохоронці викрили двох мешканців Львівщини, які продавали посвідчення волонтера для виїзду військовозобов’язаних чоловіків за кордон через систему «Шлях». Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, двоє чоловіків, жителів Львівської області, змовившись, сприяли у незаконному переправленні чоловіка призовного віку за кордон під час воєнного стану.

Як уточняють у Нацполіції Львівщини, йдеться про двох трускавчан. Вони фіктивно працевлаштовували людей до громадських організацій й відповідну інформацію вносили до державної інформаційної бази.

Встановлено, що ділки пообіцяли чоловіку виготовити посвідчення волонтера, на підставі якого дані про нього мали внести до системи «Шлях». Таким чином він отримував право безперешкодного перетину кордону.

Свої послуги «бізнесмени» оцінили у 13 тисяч доларів з особи. Їх затримали в Трускавці після отримання частини коштів – 2400 доларів.

65eef43458466842497484

65eef4334e7b1100172555

Фігурантам оголосили підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України). Їх помістили під варту із можливість внесення застави (151 та 181 тисяча грн).

Розслідування триває, правоохоронці перевіряють причетність інших осіб до нелегальної схеми.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-11 14:37:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин