Суспільне мовлення

У трьох пунктах пропуску на Львівщині на в’їзд в Україну очікують понад 1300 вантажівок

Станом на 13:00, 30 листопада, у трьох пунктах пропуску на Львівщині на в’їзд в Україну очікують понад 1300 вантажівок. Польські страйкарі продовжують блокувати кордон від 6 листопада.

Про це у коментарі Суспільному повідомила речниця Львівського прикордонного загону Олександра Кучковська.

За її словами, рух вантажівок ускладнений у трьох пунктах пропуску на Львівщині. Це — “Краківець-Корчова”, “Рава-Руська-Хребенне” та “Шегині-Медика”.

“У “Шегинях” та у “Краківці” ми спостерігаємо це у напрямку в’їзду в Україну, у пункті пропуску “Рава-Руська”, як і у напрямку в’їзду, так і в напрямку виїзду з України. У пунктах “Рава-Руська” та “Краківець” очікують 700 вантажівок на в’їзд в Україну, і у пункті пропуску “Шегині” — 670 вантажівок”, — каже Олександра Кучковська.

Рух вантажівок блокують польські страйкарі від 6 листопада.

Що відомо про страйк польських перевізників

6 листопада, близько 14:00 за українським часом, польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску “Краківець-Корчова”, “Ягодин-Дорохуськ” та “Рава-Руська-Хребене”.

Учасник страйку Томаш Борковський розповів, що до блокади долучились представники транспортних компаній. Вони вимагають, аби повернули дозволи на комерційні перевезення для України.

Протестувальники заявили, що не будуть блокувати рух для автобусів, легкових авто, а також вантажівок, які перевозять гуманітарну допомогу Україні, або тварин чи швидкопсувні вантажі.

Асоціація “Укравтопром” із посиланням на Міжнародну транспортну асоціацію України зазначила, що причина страйків — надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

23 листопада до страйків на кордоні долучилися польські фермери, які протестують на пункті пропуску “Шегині-Медика”.


Джерело: Суспільне мовлення України