Україна і світ

У США ще остаточно не сформували модель лендлізу для України – Резніков

Американські партнери ще остаточно не завершили формувати модель лендлізу для України. Усі нюанси і деталі, яким він має бути, досі обговорюються.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Але він запевнив: принципове рішення, що лендлізу бути, ухвалене.

Також визначено об’єм грошей за цією програмою і те, що на ці гроші Україна зможе придбати те, що потрібно для перемоги в цій війні.

– Найімовірніше, дизайнером остаточної моделі будуть не міністри оборони, а фінансів. Тому що це все ж грошові стосунки. Моє завдання – проконсультувавшись з Генштабом, сказати, що мені потрібні саме ці безпілотники чи ракети, – додав міністр.

Також Олексій Резніков пояснив, що гроші, які направлятимуть на придбання зброї, будуть надходити в економіку Сполучених Штатів.  За словами міністра, у такий спосіб Штати отримають оздоровлення економіки і свого ВПК.

– Наприклад, вони зі складів дають нам ракети для HIMARS. Це означає, що компанія, яка їх виготовляє, почне виробництво, щоб заповнити ці склади. Тобто ми їх забрали, а вони мають собі на склад це покласти, нехай через два-три роки, – зауважив Резніков.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Але міністр оборони запевнив, що поки механізм лендлізу не запрацював, Україна продовжить  отримувати допомогу за тими пакетами, які вже затверджено.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-10 17:10:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин