Україна і світ

У США нарощують виробництво HIMARS після успіху в Україні

Американська компанія Lockheed Martin у Камдені, штат Арканзас, готується збільшити виробництво високомобільних ракетних систем HIMARS.

Після того, як ці системи показали успіх на полі бою в Україні, попит на HIMARS збільшився з боку інших країн.

– Коли у вас є перевірена в бою система, яка є доступною і щодня з’являється в новинах, тоді це стимулює попит, – сказала Дженніфер Макманус, віце-президент з операцій ракетного бізнесу Lockheed.

Lockheed Martin виробляє HIMARS і оновлює старішу версію на своєму заводі в Камдені, невеликому містечку на південний захід від Літл-Рока.

Зараз дивляться

Тепер Lockheed завдяки деяким інвестиціям має будинок площею 26198 кв. км, де виробляються наземні транспортні засоби. Потрібні ще деякі оновлення, наприклад: фарбувальну камеру, змішувач для нанесення покриттів, маніпулятор для складання шин та виробничу лінію для встановлення осей.

Генеральний директор Lockheed заявив, що саме за HIMARS вже сплановано збільшення виробництва до 96 одиниць на рік. З початку 2022 року компанія Lockheed виробляла 48 пускових установок HIMARS, але потім збільшила виробництво до 60 на рік. Тепер популярність ракетної системи зростає.

У лютому Польща отримала дозвіл на закупівлю 18 HIMARS та 468 комплектів пускових установок, які можна встановити на вантажівки польського виробництва, щоб перетворити їх на аналогічні пускові платформи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Lockheed Martin

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-28 14:36:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин