Україна і світ

У росіян брак техніки, вони укріплюють лінії оборони на Запорізькому напрямку – Мусієнко

Росіяни намагалися подати вихід з правого берега Дніпра на Херсонщині як організований процес, але було помітно, що він був дещо хаотичний, вважає керівник Центру правових досліджень Олександр Мусієнко.

Про це він розповів в ефірі телемарафону Єдині новини.

На його думку, доказом цього може бути залишена окупантами техніка, яку вже знаходять українські військові.

— Говорять про те, що навіть С-300 залишили на правобережжі Херсонщини та деяку іншу техніку. Це свідчить про те, що вони рятувалися як могли, тікали від контрнаступальних дій та української артилерії.

Він додав, що це все не можна назвати чимось “організованим”, як подає Росія. Він висловив переконання, що окрім зброї, не виключено, що знайдуть й переодягнених у цивільне російських військових або росіян, які “заблукали”.

— Цей процес більше схожий на втечу.

На думку Мусієнка, контингент армії РФ, який вивели на лівий берег Дніпра, будуть доукомплектовувати. Він додав, що серед них є підрозділи, які втратили, за різними оцінками, 20%-40% боєздатності.


Він звернув увагу на заяву росіян, що вони ремонтуватимуть пошкоджену техніку внаслідок відходу. За словами Мусієнка, це означає, що у росіян є брак техніки, адже вони починають ремонтувати те, що у них є.

— Якщо їх перекинути на Схід, в район Авдіївки, де тривають активні бойові дії, не думаю, що вони здатні змінити хід подій. Найімовірніше, їх будуть доукомплектовувати, і після цього вони з’являться на якомусь напрямку: або залишаться на Запорізькому, або будуть перекинуті на Схід.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

З огляду на те, що зараз на Запорізькому напрямку російські війська інтенсивно укріплюють лінії оборони, на думку Мусієнка, це означає, що окупанти не розраховують на великі наступальні дії або остерігаються наступальних дій українських військ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-12 17:48:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин